Centre d'Estudis Veïnals de Lleida
El centre d’estudis veïnals de la FAVLL es un projecte realitzat per la FAVLL, coorganitzat amb l’Institut d’Estudis Ilerdencs de la Diputació de Lleida, amb el suport de l’Ajuntament de Lleida
Els OBJECTIUS del projecte son:
-
Conservar i salvaguardar la memòria històrica democràtica de les associacions veïnals de Lleida
- Recollir i donar a conèixer la veu de les persones que des del moviment veïnal treballaren per a millorar la ciutat de Lleida (tenint en compte la perspectiva de gènere).
-
Difondre el rol de les associacions veïnals de Lleida en el desenvolupament i transformació de la ciutat de Lleida per a millora en drets i oportunitats, i qualitat de vida per als lleidatans/es.
-
Visualitzar i conscienciar sobre el paper de les dones en les lluites i reivindicacions històriques dels moviments veïnals
-
Generar processos de participació dins el moviment veïnal
Inicis de la FAV
Des dels seus inicis, anys cinquanta, els i les representants de les associacions veïnals conjuntament amb la FAVLL han realitzat múltiples accions i activitats de lluita i defensa per procurar consolidar els drets humans de tots els veïns i veïnes de la població de Lleida. Entre les més conegudes hi ha la recerca de les millores urbanístiques dels barris i de la ciutat mitjançant la participació democràtica de la ciutadania i la cohesió social. Gràcies a moltes reivindicacions s'ha aconseguit bastir una ciutat més justa, equitativa i equilibrada a nivell econòmic, social, cultural, ecològic i de gènere.
Les entitats veïnals, properes a les realitats i necessitats de la ciutadania, han estat un òrgan interlocutor amb els diferents equips de govern municipal que ha recolzat i/o representat alternatives per identificar i millorar la qualitat de vida dels barris i dels lleidatans/es. Així ho palesen la multitud d'actes organitzats per la FAVLL i les associacions veïnals al llarg de la seva dilatada trajectòria a favor de la inclusió d'aquells barris i grups socials, econòmics, culturals, socials més vulnerables i també la inclusió de gènere i les persones nouvingudes per la migració.
Hores
T'atendrem aquests dies i hores:
Dilluns a Divendres
16h a 20h